AUTORUITEN TINTEN/ BLINDEREN.

Autoruit blinderen

Uw autoruit blinderen kunt u laten doen om verschillende redenen. Kiezen voor een getint of geblindeerd raam zorgt voor minder warmte in uw auto, omdat schadelijke uv-stralen worden tegengehouden. Geen irritaties meer door fel zonlicht, en geen verkleuringen van uw interieur door zonnestralen. Bovendien is er minder risico op diefstal, omdat uw eigendommen in de auto niet zichtbaar zijn en de ruit verstevigd wordt door de gebruikte glasfilm. Door het reducerende effect heeft u minder airconditioning nodig, waardoor u bespaart op brandstof. Bent u al overtuigd? Autoruiten blinderen kan ook voor u de juiste oplossing zijn.

Alleen folie van topkwaliteit

Bij Climax Design werken we uiteraard alleen met de beste materialen. De autoruiten die wij tinten en blinderen worden bedekt met kwalitatief hoogwaardige folies van absolute topmerken. Deze folies, speciaal voor autoruiten, hebben een krasvaste coatinglaag die extra bescherming biedt. De duurzame folies hebben een aantrekkelijke kleur, zijn niet geleidend en u heeft er bovendien zeven jaar fabrieksgarantie op. Op onze website laten we u zien hoe auto’s met geblindeerde ruiten eruit zien, en vindt u een overzicht van de kenmerkende eigenschappen van onze kwaliteitsfolie.

Autoruit blinderen: kosten en service

Climax Design biedt professionele blindering van uw ruiten, tegen aantrekkelijke tarieven. Wij vertellen u graag meer over de kosten als u contact met ons opneemt. Autoruiten blinderen vraagt om vakkennis, deskundigheid en ruime ervaring. Dat vindt u allemaal bij Climax Design. Wij bieden onze service in en rond Den Haag, Rotterdam en omgeving Amsterdam. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Bel of stuur een bericht, dan kunnen wij u zo snel mogelijk van dienst zijn.

Voordelen

  • Levenslange garantie
  • Erkende installateur
  • Speciale krasvaste coating
  • Verkrijgbaar in diverse tinten
  • Professionele installatie zonder luchtbellen of kreukels
  • Perfecte afwerking (Geen wit uitgeslagen randen)

Bekijk voorbeelden

35% lichtdoorlatend

20% lichtdoorlatend

5% lichtdoorlatend

Waarom autoruit laten blinderen/ tinten?

Autoruiten blinderen wordt weleens gezien als enkel iets dat het uiterlijk van je auto oppimpt. Toch kunnen ook autobestuurders die dagelijks lange afstanden rijden (bijv. vrachtwagenchauffeurs), profiteren van de voordelen van getinte autoruiten. Hieronder lichten we een aantal voordelen toe, waar autobestuurders, die veel tijd achter het stuur doorbrengen, van kunnen profiteren.

Minder schadelijke UV-stralen

Wanneer u meerdere uren per dag doorbrengt in de auto, kunt u te maken krijgen met veel schadelijke UV-stralen zonder dat u het in de gaten heeft. Het maakt daarbij niet uit of u in de kou of in de warmte rijdt: zolang u tijdens daglicht werkt, wordt u blootgesteld aan zonlicht. Het lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar u zou weleens aan dezelfde hoeveelheid schadelijke zonnestralen blootgesteld kunnen worden als iemand die de hele dag buiten werkt. Na een tijd kan dit leiden tot huidverkleuring, sproeten en in het ergste geval zelfs een vorm van huidkanker. Het blinderen van uw autoruiten zorgt ervoor dat u nog steeds van veel licht profiteert in de auto, maar er komt minder warmte door en u wordt minder blootgesteld aan schadelijke UV-stralen.

Autoruiten blinderen beschermt het interieur van de auto

Wie lange dagen achter het stuur zit, moet vaak ook opdraaien voor de hoge kosten van onderhoud, reparaties, brandstof en verzekering. Als u al veel geld uitgeeft aan deze zaken, is het vervangen van autostoelen of autobekleding wel het laatste dat u wilt. Wanneer uw interieur of bekleding slijt of beschadigd raakt door zonlicht, zal de bekleding ook meer stof doorlaten. Zo wordt het na een tijdje behoorlijk minder aangenaam in de auto. Wilt u dat ‘zo goed als nieuw’ gevoel zo lang mogelijk vasthouden? Laat uw autoruiten dan blinderen om ervoor te zorgen dat uw interieur langer mooi blijft.

Minder last van fel zonlicht tijdens het rijden

Op bepaalde tijden van de dag kan rijden enorm zwaar zijn, door het zonlicht dat op de voorruit van de voertuig schijnt. Het omlaag doen van de zonneklep helpt helaas niet altijd. Vanuit een andere hoek door de voorruit kijken zou een optie zijn, maar rijden wordt op deze manier erg gevaarlijk en u verhoogt het risico op een ongeluk hier aanzienlijk mee. Heeft u veel last van zonlicht dat door de voorruit binnenkomt, dan is het blinderen van de ruit precies wat u nodig heeft!

Verklein de kans op inbraak

Hoewel het aantal auto-inbraken in ons land licht daalt, zijn er dagelijks (in Nederland) nog steeds ruim 200 claims van auto-inbraken. In de donkere maanden loopt dit aantal verder op. Wanneer u waardevolle spullen meeneemt, kan het erg spannend zijn om ergens te moeten stoppen of parkeren. De kans is namelijk aanwezig dat u slachtoffer wordt van autokraak. Deze kans daalt aanzienlijk wanneer u glasfilm hebt geïnstalleerd op het voertuig. Dieven hebben hierdoor minimaal zicht in het voertuig, waardoor uw auto minder snel een aantrekkelijke prooi voor hen is. Ze zullen sneller overgaan naar een andere auto, waarin ze de waardevolle spullen direct zien liggen. Weinig mensen zullen de poging wagen om in te breken in uw auto met slechts de hoop dat er iets waardevols in zal zitten.

Wetgeving autoruit blinderen: wat mag, en wat mag niet?

Wilt u uw autoruiten laten blinderen, dan kunt u dat met een gerust hart laten doen door Climax Design. Wij kunnen uw autoruiten voorzien van glasfolie die volledig doet aan de eisen die momenteel in de wet zijn vastgelegd. Maar wat zijn die eisen precies, en hoe ver mag u gaan als u uw autoruiten wil blinderen? Dat leggen we graag even aan u uit.

De ruiten aan de voorkant

Voor uw voorruit en de zijruiten aan de voorkant geldt: deze ruiten moeten minimaal 55 procent lichtdoorlatend zijn. Veel voorruiten krijgen tegenwoordig in de fabriek al een soort coating, die er in veel gevallen voor zorgt dat de lichtdoorlatendheid al op slechts 75 procent zit. Het is dus eigenlijk ook niet verstandig om daar nog een extra coating overheen te doen.

De overige ruiten van uw auto

Voor de overige ruiten van uw auto, zoals de achterruit en de zijruiten van de passagiers achterin, geldt momenteel geen specifieke norm als het gaat om lichtdoorlatendheid. Wel hangt dit af van of je een rechter buitenspiegel hebt. Heb je die niet, dan is het niet veilig om met heel donkere ruiten te gaan rijden. Dit zal dan ook bestraft worden door de politie. Heeft u wel een rechter buitenspiegel, dan mag u in principe zelf bepalen hoe donker (en welke kleur) de folie gaat zijn. Climax Design adviseert u daar graag bij, zodat u veilig én in stijl de weg op gaat. Heeft u nog vragen over de specifieke mogelijkheden? Neem dan even contact met ons op.

Kosten autoruit laten tinten/ blinderen

Voorruit tinten € 155,-
A-stijl
Driehoekruit tinten € 20,-
Voorportier tinten € 65,-
Driehoekruit en voorportier tinten € 85,-
B-stijl
Achterportier tinten € 65,-
Achterportier en driehoek achterruit tinten € 85,-
Zijruit vast < 50 cm tinten € 45,-
Zijruit vast > 50 cm tinten € 65,-
Achterklep station, hatchback of dubbele deur tinten € 110,-
Achterruit Sedan of Coupé tinten € 155,-
Setprijzen
Hatchback 3-deurs tinten: twee keer vaste zijruit en één achterruit € 179,-
Hatchback 5-deurs tinten: twee keer achterportier en één achterruit € 216,-
Hatchback 5-deurs tinten: twee keer achterportier, twee keer driehoekruit en één keer achterruit € 252,-
Station 5-deurs tinten: twee keer achterportier, twee keer zijruit vast en één keer achterruit € 297,-
Station 5-deurs tinten: twee keer achterportier, twee keer driehoekruit, twee keer zijruit vast en één keer achterruit € 333,-
Sedan 5-deurs tinten: twee keer achterportier, twee keer driehoekruit en één keer achterruit € 295,-
Coupé 3-deurs tinten: twee keer zijruit vast en één keer achterruit € 245,-